Koekendorper Victorie – Boerenpatat

2,253,25

Wil je de smaak weer proeven van echte dikke Boerenpatat? Dat kan. Van onze Innovator en Victoria aardappelen snijden we zelf patat en vacumeren het. Je moet ze dus nog wel zelf voor- en afbakken. Maar dan heb je ook wat…

Categorie:

Beschrijving

Koekendorper Victorie - De echte Verse Boerenpatat

Verse Boerenpatat leg je – zodra je ze uit het vacuüm haalt –  eerst een uur in zout water. Het hoeft niet, maar maakt de patat wel net iets lekkerder. Haal de patat uit het water, laat de aardappels uitlekken en dep ze daarna droog met een theedoek. Daarna moet je de frites twee keer bakken. Eerst bak je de patat 7 minuten op 140 graden. Daarna laat je ze een half uurtje afkoelen. Vervolgens kun je de patat afbakken op 180 graden (ongeveer 8 minuten). Bak niet teveel patat tegelijk. Dan blijft het frituurvet warm en wordt de frites krokanter. Beter twee keer een beetje dan één keer teveel.

De gevacumeerde Verse boerenpatat is een week lang houdbaar. Leg het pakket wel in de koelkast. De uiterste houdbaarheidsdatum staat op de sticker op de zak.

Natuurlijk. Alles mag. Maar we raden het niet aan. Door de patat in te vriezen is hij weliswaar langer houdbaar, maar de typische Verse Boerenpatat smaak gaat ook verloren.

De Koekendorper Victorie Verse Boerenpatat is gemaakt van de aardappelen die we zelf, aan de Koekendorpseweg in Zuidland, telen. Twee aardappelsoorten zijn bijzonder geschikt. Eerst de Frieslander, later de Victoria https://infofurmanner.de/kamagr..review/.

Eenmaal voorgebakken is onze patat niet vers meer en zouden we de patat zo snel mogelijk moeten invriezen. Daardoor verliest de patat zijn verse smaak. En dat willen we niet.

In een zak Koekendorper Victorie zit 1,5 kg Verse Boerenpatat. Dat is genoeg voor vier personen. Is het teveel? Bak de patat dan allemaal voor en vries wat teveel is in. De rest bak je af om meteen op te eten.

Natuurlijk, dat is mogelijk. Haal de patat uit de zak en spoel ze af. Dep de patat droog en doe ze zonder olie in de airfryer. Bak ze vervolgens ongeveer 10 minuten half gaar op 120°C. Haal de patat daarna uit de mand en meng ze met 1 eetlepel olijfolie. Bak de boerenpatat daarna zo’n 20 minuten goudbruin op 190°C.

Jazeker, dat kan ook. Verwarm de oven voor op 200 °C, haal vervolgens de patat uit de plastic zak en spoel ze af. Dep de patat daarna droog. Verdeel de patat op een bakplaat met bakpapier. Meng de patat met een eetlepel olijfolie. Je kunt nu al wat zout of kruiden toevoegen. Zet de patat daarna ongeveer een half uur in de oven op 200 °C. Draai de patat een paar keer om tot ze goudbruin zijn.