Van de imker: Eerste Koekendorper Imkerdag succes

De eerste Koekendorper Imkerdag was een succes. Imker Mieke van der Griendt praatte iedereen bij over de bijen op de boerderij en hun leven.

“Ik heb leuke mensen ontmoet en mooie verhalen gehoord”, zegt Mieke.  Samen met die andere Zuidlandse imker, Wim van Rooijen, heeft ze veel  veel informatie kunnen delen. “Ik heb me verbaasd over het feit dat kinderen al heel veel weten van en over bijen en biodiversiteit.”  Ook de honingproeverij sloeg aan. Bezoekers van eerste Koekendorper Imkerdag konden honing proeven uit drie verschillende kasten die hemelsbreed nog geen 5 kilometer uit elkaar staan van drie verschillende imkers. En de verschillen zijn onthutsend, zo verschillend smaken ze. Mieke: “Met trots kan ik vertellen dat ‘onze’ Koekendorper honing als lekkerste uit de bus kwam.” In de Boerderijwinkel wordt die honing vanaf deze week ook verkocht.

Extra suiker

Ondertussen blijft het koud en nat. Daardoor vliegen de bijen bijna niet en eten ze zelf hun aangelegde voorraad honing op. In grote volken is dat niet zo’n probleem, maar de nieuwe volken moeten nu wel in de gaten worden gehouden. Ze hebben namelijk nog geen tijd gehad om een voorraad aan te leggen. Dus controleerde Mieke de kasten en heeft de dieren nog extra voer gegeven in de vorm van vloeibare suiker. “Binnen de kortste keren zag ik heel veel bijen drinken. Dus ik hou het deze week even in de gaten.”

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!