TIP: gebruik de groentela

We horen het nogal eens: mijn koelkast wordt zo vies van al die losse groenten. Daar is een eenvoudige oplossing voor. Gebruik de groentela!

Hoe je groenten bewaart is vooral afhankelijk van de manier waarop ze op vocht reageren. Daarom berg je sla en andere bladgroenten op in de groentela, daar is de vochtregulatie het beste.

Maar niet alles hoeft in de groentela. Champignons bijvoorbeeld kun je het beste bewaren in een papieren zakje in het midden van de koelkast. Andere groenten mogen, al dan niet verpakt, in het midden van de koelkast liggen.

En heel veel groente hoeft niet eens in de koelkast. Denk aan tomaten, uien, pompoen of avocado. Die leg je gewoon op de fruitschaal op het aanrecht. Dat staat ook nog eens kleurig en vrolijk. Voorgesneden groenten kun je maar beter wel in de koelkast bewaren. In een afgesloten kunststof bakje. En hele rijpe producten passen weer prima in de groentela.

Door de groentela goed te gebruiken, hoef je ook niet zoveel schoon te maken. Je kunt deze la immers snel afspoelen en drogen.