Gezien de grote vraag naar vlees van onze eigen koeien, slachten we op maandag 11 april alweer een koe. Een kruising tussen een Belgische Blauwe en Red Angus deze keer. De vleespakketten kun je nu alvast reserveren.
Vlees van een Aberdeen Angus koe, waartoe ook deze Red Angus hoort, is over het algemeen van hoge kwaliteit. Het vlees is vetter dan van de Blonde d’Aquitaine dieren die we twee maanden geleden lieten slachten. In een biefstuk is dat goed te zien. Er lopen kleine witte lijntjes door de steak. Dat is het vet. Het vet in een Angus steak is erg gelijkmatig verspreid. Hoe gelijkmatiger het vet is verspreid, hoe sappiger en hoe smaakvoller het vlees, zo wordt aangenomen.
Slager Otto uit Heijningen maakt pakketten van 10 kg. Daarin zitten onder meer magere riblappen, sucadelappen, een enkel biefstukje en natuurlijk gehakt. Daarnaast zit er bijvoorbeeld ook schenkel en soepvlees in het pakket. Op die manier gaat er niets van het dier verloren. We laten de twee jaar oude pink slachten. Daardoor is het vlees mals. De kiloprijs is 13,50 euro wat een totaal van 135 euro maakt.
Geïnteresseerd? Je kunt intekenen door onderstaand formulier in te vullen. Zodra het vlees er is, waarschijnlijk woensdag 13 april, stellen we je in volgorde van binnenkomst van aanmelding op de hoogte en kun je de pakketten op komen halen in Zuidland. Let op, het vlees is weliswaar in porties gesneden, maar niet per portie verpakt. Dat kun je dus zelf thuis doen. Hoeveel pakketten er worden gemaakt is nog niet duidelijk. We weten namelijk nog niet hoeveel het dier weegt… Zodra we overtekend zijn, zetten we je op de wachtlijst. Later dit jaar slachten we waarschijnlijk nog een stier.