Raapsteeltjesstampot met gekaramelliseerde uien

Recept Afdrukken
Raapsteeltjesstampot met gekaramelliseerde uien
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediƫnten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardappels en snijd in stukken.
  2. Kook de aardappels in ruim kokend water gaar.
  3. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen.
  4. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin de uien zachtjes tot ze glazig worden.
  5. Voeg de suiker toe, roer door en laat in een minuutje karamelliseren.
  6. Blus af met balsamicoazijn en laat het op een laag vuurtje iets indikken.
  7. Was de raapstelen en snijd grof.
  8. Giet de aardappels af en stamp ze met 2 eetlepels boter en een goede scheut melk tot een puree.
  9. Roer de raapstelen erdoorheen.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Serveer de stamppot met de zoetzure 'uienjus'.
Notities

Uiteraard kun je dit recept aanvullen met een stukje stoofvlees of een gehaktbal.