Pasta Peperonata

Recept Afdrukken
Pasta Peperonata
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de paprika's met een beetje olijfolie en een snufje zout en peper in een grote koekenpan op matig vuur. Leg het deksel op de pan en laat de paprika's 15 minuten op laag vuur bakken tot ze zacht zijn. Hierdoor worden ze zoet.
  2. Doe de uiringen erbij en laat alles nog eens 20 minuten op het vuur staan.
  3. Doe de knoflook erbij, hussel en houd daarbij alles in de pan in beweging.
  4. Laat het mengsel nog ongeveer 3 minuten bakken.
  5. Proef en breng het mengsel op smaak met wat peper & zout.
  6. Giet de azijn erbij en hussel nog eens.
  7. Doe er nu een handvol van de Parmezaanse kaas bij en eventueel de mascarpone of crème fraîche.
  8. Zet het vuur heel laag.
  9. Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook. Gooi de pasta erin en kook hem al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Laat de pasta uitlekken in een vergiet boven een kom, zodat je wat van het kookvocht kunt bewaren.
  11. Doe de paprika, pasta in een voorverwarmde kom.
  12. Hussel en giet er wat van het kookvocht en een paar flinke scheuten extra vierge olijfolie bij.
  13. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover