Gevulde aubergines met gehakt
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de aubergines doormidden en leg ze stevig tegen elkaar aan in een ovenschaal.
  2. Besprenkel ze lichtjes met olijfolie en rooster ze vervolgens 20 minuten in het midden van de oven op 220°C tot ze beginnen te verkleuren en zacht worden.
  3. Maak ondertussen de vulling voor de aubergines. Snipper hiervoor de ui en fruit deze kort aan in een beetje olijfolie. Doe hier de kaneel, de paprikapoeder, de chilipoeder en de komijn bij en bak deze specerijen mee.
  4. Voeg zodra de uien glazig en zacht zijn het gehakt, de pijnboompitten, de tomatenpuree, suiker en peper en zout toe. Schep alles om tot het gehakt gaar is.
  5. Haal de aubergines uit de oven en draai de temperatuur terug naar 190°C. Schep de gehaktvulling op de aubergines en dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
  6. Schuif de ovenschaal weer in de oven en laat de gevulde aubergines in een uur à anderhalf garen.