Bietensalade met sinaasappel
Porties
4
Porties
4
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kook de kroten gaar
  2. Laat de kroten vervolgens iets afkoelen. Stroop dan het velletje eraf met je vingers, dit gaat heel gemakkelijk als ze nog iets warm zijn, onder een stromende kraan.
  3. Laat de bieten afkoelen en snijd ze in partjes. Leg ze in een schaal.
  4. Neem 2 sinaasappelen en snijd de kapjes en de schil er af. Zet je mes tussen de vliezen en snijd de partjes er tussen uit. Vang het sap tussentijds op en knijp de overgebleven vliezen uit, dit wordt de basis van je dressing.
  5. Voeg een scheutje olijfolie bij het sinaasappelsap en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en sprenkel de dressing eroverheen.
  7. Verkruimel de geitenkaas over de bietensalade en garneer het geheel met walnoten.