Hoewel we het allemaal niet alleen kunnen, runnen wij, Yvonne en Gertjan en onze zoon Stein, de Boerderijwinkel aan de Koekendorpseweg in Zuidland. In 2013 nam Gertjan het bedrijf over van zijn vader Gilles en moeder Plonie Zevenbergen. Zij verkochten al aardappelen, groenten en fruit. Eerst in een kist langs de weg, later in een deel van het karakteristieke wagenhuis. Toen wij het bedrijf overnamen hebben we die winkel uitgebreid, waardoor het hele wagenhuis beschikbaar kwam. We verkopen natuurlijk groenten en fruit uit de regio, maar ook andere streekproducten zoals bier en appelsap. Om maar iets te noemen. Je bent bij ons dus aan het juiste adres voor jouw dagelijkse boodschappen, maar ook voor streekpakketten, fruitmanden en kerstpakketten. En natuurlijk voor Kratje Koekendorp, het wekelijkse groente- en fruitkratje met bijbehorende recepten. De zo befaamde korte keten in optima forma. Heerlijk eten, rechtstreeks van de boer.

Aan de Koekendorpseweg. Hier werden veekoeken gemaakt…

Onze boerderij ligt aan de Koekendorpseweg in Zuidland. Deze weg dankt zijn naam aan de veekoeken die daar in een grijs verleden werden gemaakt van de resten van het vlas. Via de brede watergangen vonden ze hun weg naar andere boeren. De boerderij staat hij al sinds het eind van de 18e eeuw aan deze weg. Het exacte bouwjaar weten we niet, maar uit oude kaarten zou blijken dat de boerderij ergens tussen 1771 en 1851 moet zijn gebouwd. Uit onderzoek van Arjen Buikstra, van de StamboomvanZuidland.nl, zou de boerderij al in 1792 eigendom zijn van Kornelis Drogendijk. Hij overlijdt en laat de boerderij na aan zijn erfgenamen waarna de gebouwen en een deel van de grond in 1818 wordt verkocht aan Jan de Kok, schepen van Zuidland. Uitendelijk zal Jacob van der Hoeven er gaan boeren. Daarna komt de boerderij in handen van Cornelis van der Meer, die hem in 1893 weer verkoopt aan Leendert van der Meer. Zijn erfgenamen verkopen de hoeve in 1897 al weer aan Gilles van Rij. Hij verhuurde zijn boerderij eerst aan Hendrina van der Erve. Daarna was Marinus Jan Willem Boogerd er van 1904 tot 1913 boer. Hij ging terug naar zijn geboortedorp Duivendijke in Zeeland en Gilles van Rij ging zelf op de boerderij wonen. De dochter van Gilles van Rij, Willemijntje, trouwde met Gerrit Pieter Zevenbergen in 1931, waarna zij er gingen boeren.

Alweer de derde generatie Zevenbergen…

In 1940 brandde de houten schuur met rieten dak af en werd vervolgens in steen opgetrokken. Alleen de houten achterwand bleef. Gilles Zevenbergen nam het bedrijf van zijn vader en moeder over. Hij deed het in 2013 weer over aan Gertjan, die inmiddels getrouwd is met Yvonne Romein. De vierde generatie op deze boerderij.

 

On Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren