Hoewel we het allemaal niet alleen kunnen, runnen wij, Yvonne en Gertjan en onze zoon Stein, de Boerderijwinkel aan de Koekendorpseweg in Zuidland. In 2013 nam Gertjan het bedrijf over van zijn vader Gilles en moeder Plonie Zevenbergen. Zij verkochten al aardappelen, groenten en fruit. Eerst in een kist langs de weg, later in een deel van het karakteristieke wagenhuis. Toen wij het bedrijf overnamen hebben we die winkel uitgebreid, waardoor het hele wagenhuis beschikbaar kwam.

Aan de Koekendorpseweg. Hier werden veekoeken gemaakt…

Onze boerderij ligt aan de Koekendorpseweg in Zuidland. Deze weg dankt zijn naam aan de veekoeken die daar in een grijs verleden werden gemaakt van de resten van het vlas. Via de brede watergangen vonden ze hun weg naar andere boeren. De boerderij staat hij al sinds het eind van de 17e eeuw aan deze weg. Het exacte bouwjaar weten we niet, het is in ieder geval na 1771 maar voor 1851. Op deze boerderij boerde eerst Jacob van der Hoeven. De boerderij kwam in handen van Cornelis van der Meer, die hem in 1893 verkocht aan Leendert van der Meer. Zijn erfgenamen verkochten de hoeve in 1897 al weer aan Gilles van Rij. Hij verhuurde zijn boerderij eerst aan Hendrina van der Erve. Daarna was Marinus Jan Willem Boogerd er van 1904 tot 1913 boer. Hij ging terug naar zijn geboortedorp Duivendijke in Zeeland en Gilles van Rij ging zelf op de boerderij wonen. De dochter van Gilles van Rij, Willemijntje, trouwde met Gerrit Pieter Zevenbergen in 1931, waarna zij er gingen boeren.

Alweer de derde generatie Zevenbergen…

In 1940 brandde de houten schuur met rieten dak af en werd vervolgens in steen opgetrokken. Alleen de houten achterwand bleef. Gilles Zevenbergen nam het bedrijf van zijn vader en moeder over. Hij deed het in 2013 weer over aan Gertjan, die inmiddels getrouwd is met Yvonne Romein. De vierde generatie op deze boerderij.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren