Ontmoet de imker tijdens de Eerste Koekendorper Imkerdag

Aanstaande zaterdag 31 juli is het zover. Dan vindt de allereerste Koekendorper Imkerdag plaats.

Tijdens deze eerste Koekendorper Imkerdag verkopen we natuurlijk  de eerste eigen late voorjaarshoning van dit jaar. Daar zijn maar weinig potjes van, dus je moet er snel bij zijn. Daarnaast breng imker Mieke van der Griendt een lege bijenkast en haar imkerkleding en gereedschap mee. Verder toont ze aan de hand van posters en informatiemateriaal hoe het het leven van de bij er uitziet. Kinderen kunnen naar hartenlust kleuren. Of op een van de bankjes of thuis. Mieke zal daarvoor een hele stapel kleurplaten meenemen.

En als je niet wist dat er tussen de verschillende honingsoorten ook veel verschil in smaak is, kun je daar tijdens de eerste Koekendorper Imkerdag achter komen. We doen namelijk een honingproeverij met verscheidene soorten honing die allemaal uit de gemeente Nissewaard afkomstig zijn. Dit wordt bijzonder, want hoewel de kasten hemelsbreed nog geen vijf kilometer kilometer uit elkaar staan, is de verschil in smaak een verschil van dag en nacht.

Na de middag zal naar alle waarschijnlijkheid Miekes imkerleraar, Wim van Rooijen, aansluiten om vragen te beantwoorden. Hij is al ruim 40 jaar imker, geeft nog steeds les en is mentor voor velen.  Hij weet dan ook ontzettend veel van en over de bijen, kan er hele mooie verhalen bij vertellen. Bijvoorbeeld over het vangen van bijenzwermen. Tot zaterdag!

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!