Nu ook brood in de winkel

Ambachtelijk gebakken brood, waar vind je dat nog. Sinds deze herfst verkopen we in de Boerderijwinkel desembrood van spelt, rogge en emmertarwe. En dat is heerlijk.

Het brood van onze bakker Joshua bevat maar vijf ingrediƫnten: spelt, rogge, water, zout en desem. Desem vervangt gist als rijsmiddel. Het is een papje van meel of bloem met water, dat uren moet rijzen. In dat papje doen melkzuurbacteriƫn en natuurlijke gisten hun werk. De koolhydraten in de bloem worden omgezet naar melkzuur, azijnzuur en koolstofdioxide. En tegelijkertijd geeft dat het brood zijn specifieke smaak.

Vooralsnog hebben we alleen op maandag, vrijdag en zaterdag brood in de winkel te koop. Je kunt kiezen uit spelt-roggebrood en witdesembrood. Let wel: op = op.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws van Boerderijwinkel Zevenbergen.