De pompoenen komen er aan

Kijk goed naar de foto’s en zoek de verschillen… Dankzij Judith kunnen we onze pompoenen weer zien. Dit jaar staat er namelijk ontzettend veel onkruid tussen de planten. Zo veel dat je ze niet meer ziet. De pompoenen krijgen daardoor minder ruimte om te groeien.

Het is een van de redenen, maar niet de belangrijkste,  dat de opbrengst van de pompoenen dit jaar een stuk minder als vorig jaar. Voornamelijk het gebrek aan warmte en zon is daarvan de oorzaak. Naast het onkruid is het gebrek aan zon dit jaar ook een groot gemis. Desondanks hebben we toch nog prachtige pompoenen. Mooie grote oranje pompoenen bijvoorbeeld die de naam Tractor dragen. Deze pompoen is makkelijk te snijden en te ontdoen van zijn zaden.
Daarnaast hebben we ook weer Crown Prince hebben we weer. Deze pompoen kan je heel goed bewaren en is heerlijk van smaak. Precies weten doen we het niet, maar het zou zo maar kunnen zijn dat we volgende week onze eerste eigen pompoenen kunnen oogsten.

 

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!