De bloemenrand is bijna schoon

Ook dit jaar staat er voor de Boerderijwinkel, langs de Koekendorpseweg weer een bloemenrand. Maar hij wordt niet vanzelf zo mooi…

Om de bloemen in de bloemenrand zo weinig mogelijk concurrentie te laten ondervinden van onkruid, met name van de melganzevoet, hebben we voor het zaaien drie keer de grond bewerkt. Op die manier maken we een zogenoemd vals zaaibed. Onkruiden kunnen daar in kiemen, waarna door ze door een volgende grondbewerking weer uitgeput raken.

Al die bewerkingen hebben geholpen, maar nog steeds neemt de melganzevoet hand-over-hand toe. Zo erg, dat het de volledige rand overwoekert. Bloemen komen daardoor niet tot volle wasdom. En daardoor kunnen bijen, hommels, sluipwespen en andere insecten niet van de rand genieten. En u natuurlijk ook niet. Wieden dus. En dat hebben we gedaan. Een groot deel van de bloemenrand is melde-vrij. Nu de rest nog. Dus… mocht iemand zich geroepen voelen een handje te helpen, kom gerust langs!

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws van Boerderijwinkel Zevenbergen.