De aardappelen zitten erin!

Ze zitten er weer in. Zaterdag 6 april hebben we de aardappelen voor het nieuwe seizoen gepoot. Over zo’n 100 dagen liggen dus onze eigen nieuwe aardappelen weer in de winkel.

Dit jaar poten we vijf rassen. Natuurlijk de oude bekende vroege rassen Dore en Frieslander. Daarnaast zitten ook de Bildtstar en de Eigenheimer – voor de fijnproevers – in de grond. Dit jaar verbouwen we geen Victoria’s. Het pootgoed van dit ras was dit jaar simpelweg niet te krijgen. Er groeide het afgelopen jaar te weinig van bij de pootgoedtelers. In plaats daarvan hopen we dit jaar Jelly te oogsten. Deze aardappel zou een meer dan goede vervanger zijn van Victoria. Frites van de Jelly-aardappel is namelijk nog lekkerder is ons verzekerd.

Nog genoeg oude aardappelen

Tot dat de nieuwe er zijn, hebben we natuurlijk nog volop oude, en prima geconserveerde Frieslanders, Bildtstar en Victoria aardappelen. En ja, er is zelfs nog een beetje Eigenheimer. Maar daarvoor moet je wel snel zijn. Want op is op.

Nieuwe aardappelen uit de kas

Overigens hebben we eind deze maand, april dus, ook nieuwe aardappelen, die komen dan wel uit een kas van een van onze collega-telers.

 

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!