Bedrijf komt afspraken niet na: toch geen glasvezel…

We proberen zo weinig mogelijk te zeuren. Maar dit moet ons toch van het hart… Boerderijwinkel Zevenbergen, maar ook onze buren, krijgen geen aansluiting op het glasvezelnetwerk. En dat ondanks afspraken die daarover met Deltafiber zijn gemaakt. Het bedrijf voelt zich niet meer genegen om zich aan die afspraken te houden.

Je hebt het wellicht alleen gelezen in de krant: terwijl bijna iedereen in het buitengebied van Nissewaard na een geslaagde vraagbundeling is aangesloten op het glasvezelnetwerk, trekt Deltafiber zich terug bij de laatste adressen. Hoewel het bedrijf van te voren aangaf ook Koekendorpseweg 1 en 1A aan te sluiten en we daarvoor zelfs abonnementen hebben afgesloten, meent het bedrijf nu plotsklaps dat het aansluiten toch te duur is. Dat betekent dat we nu, en naar alle waarschijnlijkheid ook in de toekomst, geen glasvezelaansluiting kunnen krijgen. De Boerderijwinkel ligt immers net buiten het dorp. We moeten het wat internet snelheid dus blijven doen met de snelheid die via de koperen kabel – eventueel gecombineerd met een 4G modem – kunnen halen. En dat blijkt nu al regelmatig onvoldoende. Ook in Simonshaven worden verschillende adressen nu niet aangesloten vanwege dezelfde redenering. Wellicht een waarschuwing voor de deelnemers aan eventuele volgende projecten van Deltafiber in het buitengebied?

 

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!