Aardappelen weer in de schuur – opbrengst lager

We hebben de aardappelen gerooid. Onze Frieslanders, Bildtstar, Victoria, Eigenheimer en een beetje Innovator, ligt weer in de schuur. Het weer was prima, de opbrengst valt tegen.

Door het wisselende weer afgelopen groeiseizoen is het de aardappelen bij ons niet gelukt om erg goed te groeien. Ze zijn dit jaar dus wat kleiner dan normaal. En uiteindelijk zorgt dat er dus ook voor dat de totale opbrengst achterblijft bij wat we gewend zijn. Maar wees gerust. Je zult daar in de zakjes in de winkel weinig van merken. We sorteren immers de allerkleinsten eruit, zodat je niet al te veel hoeft te schillen. Het betekent overigens wel dat de frietjes van Victoria en Innovator, dit jaar iets kleiner zullen zijn dan je gewend bent.

 

Tijdens het rooien kregen we volop hulp. Niet alleen van de loonwerker, die zowel de zelfrijdende bunkerrooier als de complete inschuurlijn en het bijbehorende personeel leverde, maar ook van kennissen en vrienden. Het is namelijk van belang dat de aardappelen schoon de schuur in gaan. Loofresten, kluiten en aangesneden aardappelen proberen we daarom zoveel mogelijk al tijdens het zogenoemde inschuren te verwijderen.

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!