Aardappelen onder het folie

De oplettende bezoeker heeft het al gezien: voor de Boerderijwinkel ligt een wit doek in het land. Maar wat zit er onder?

Het antwoord is eenvoudig: aardappelen. Zaterdag 17 april hebben we dun vliesdoek over acht rijen Frieslanders en Dore’s getrokken. Op die manier hopen we de grond sneller op te warmen. Dat is ook wel nodig. Na het poten kwam de temperatuur maar amper boven 10 graden Celsius uit. Daardoor kiemden de aardappelen hoegenaamd niet. En dat terwijl we toch vroeger hadden gepoot, om zo snel mogelijk nieuwe aardappelen te kunnen oogsten. Het doek moet de grond onder de aardappelen dus versneld opwarmen. Daardoor kiemen de aardappelen sneller en staan ze sneller dan de rest van de aardappelen op hetzelfde perceel boven de grond. Daardoor zouden we twee weken eerder kunnen oogsten. Tenminste, dat is de bedoeling. Het is de eerste keer dat we een dergelijk vliesdoek hebben aangebracht. We wachten de resultaten rustig af.

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!