Kieper in de sloot, nou ja… bijna dan

De oogst zit niet altijd mee… Dit jaar reed er een trekker met kieper tijdens het hakselen van de mais net naast de dam. Er moest een mobiele kraan aan te pas komen om de wagen weer op de kant te krijgen.

Ieder jaar is er wel iets dat de oogst ophoudt. Dit jaar kregen we te kampen met een gebroken transportband en een kapot getrokken stroomkabel bij de oogst van de aardappelen. Zeker als er regen op de hand is, kun je dit soort gebeurtenissen missen als kiespijn. Ook tijdens de oogst van de mais ging het mis. Door de regen was de dam en de weg glad geworden door de modder. Tijdens het verlaten van het perceel gleed de kieper daardoor langzaam in de sloot. Door snel optreden van de loonwerkers werd erger voorkomen. Met de maishakselaar en een kraan werd de kieper weer op de dam getrokken. En de mais? Die ligt nu bij een collega melkveehouder onder zeil. Deze winter eten zijn koeien er van zodat ze weer heerlijke volle melk kunnen geven.

 

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!

Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Boerderijwinkel Zevenbergen en ontvang iedere week de inhoud van de krat en ander nieuws in mijn mailbox!